Επισκέψιμο Μελισσοκομείο

Το μελίσσι είναι ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα όντα του φυσικού κόσμου. Αποτελεί αδιάσπαστο κρίκο της οικολογικής ισορροπίας.

Επισκεπτόμενοι τον μελισσόκηπό μας στο χωριό Πολεμάρχι Χανίων θα παρακολουθήσετε μια μελισσοκομική επιθεώρηση.

Αφού φορέσετε την μελισσοκομική προσωπίδα που θα σας δώσουμε, θα επιθεωρήσουμε μία κυψέλη, όπου στις κηρήθρες θα δούμε τις εργάτριες μέλισσες, τους κηφήνες και ίσως την Μάνα-Βασίλισσα, τον γόνο, την γύρη, το μέλι που θα το δοκιμάσετε απευθείας από την κηρήθρα.

Στην συνέχεια θα σας υποδεχτούμε στο σπίτι μας για να γευτούμε το μέλι όπως το τρώμε στην Κρήτη· τα εδέσματα είναι τσάι των Κρητικών βουνών, γύρη, παστέλι και ρακόμελο τα οποία φτιάχνουμε εμείς,  καθώς και ξηροί καρποί, γραβιέρα με παξιμάδι, όλα με μέλι. Θα συζητήσουμε για την διατροφική αξία του μελιού και της γύρης, την προσφορά των μελισσιών στο οικοσύστημα τα τελευταία 110 εκατομμύρια χρόνια, την συμβολή του ισχύοντος οικονομικού συστήματος στην κατάρρευση των μελισσοσμηνών ανά τον κόσμο και άλλα πολλά.

Στο τέλος θα επισκεφτούμε το εργαστήριο μας και θα προσεγγίσουμε την διαδικασία της μελιτοεξαγωγής. Αν επιθυμείτε, φεύγοντας μπορείτε να προμηθευτείτε μέλι και γύρη.

Η καθημερινή ξενάγηση ξεκινά στις 10.00, οργανώνεται κατόπιν επικοινωνίας και διαρκεί 2 ώρες. Παρακαλώ να φοράτε μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια (αν δεν έχετε θα σας δώσουμε εμείς) και κλειστά παπούτσια.

Τιμή ανά άτομο: 25€, παιδιά από 7 έως 14 ετών 15€.

Διαβάστε κριτικές στο tripadvisor
Μελισσοκομική επίσκεψη στην Κρήτη
Instagram beekeeper_pap